Podobenství o Ukrajině

4. 09. 2014 22:53:26
Lidé jsou různí. Černí, Bílí, Pruhovaní, Puntíkovaní, Hvězdičkoví, Sluníčkoví a dalších dělících znaků se dá najít spousta, stejně jako je mnoho znaků společných. Nejtěžší úkol, který před sebou mají, je umět spolu navzájem žít na jedné planetě, protože jiná prostě k dispozici, alespoň zatím, není. Aby to nebylo tak jednoduché, tak už jejich předci se postarali o to, že v mnoha případech spolu musí umět žít i v rámci jedné země a to jim někde jde lépe, někde hůře, někde prakticky vůbec. A v jedné zemi, kde žili vedle sebe Pruhovaní a Puntíkovaní se stalo toto. Život měli těžký a hledali způsob jak ho zlepšit. Ti Pruhovaní mysleli, že lépe bude, když k těm pruhům přidají i nějakou hvězdičku. Puntikovaní se domnívali, že když budou dostatečně kamarádit s Velkopuntíkatými, tak jejich vlastní puntíky budou potom také tak nějak větší a život díky tomu lepší.

Jednoho dne se tam silou chopili moci ti Pruhovaní a těm Puntikovaným direktivně oznámili, že teď bude všechno jinak a nehodlají se o tom s nimi bavit, protože budoucnost je ve Hvězdách a s Puntíky je jednou provždy konec, protože Puntíky jsou vlastně malé Velkopuntíky a Velkopuntíky jsou nepřípustné Fuj. No a ti Puntikovaní sáhli po kvéru a řekli, když vy jste to udělali takhle, tak my to uděláme taky, protože tady to je vlastně naše, vždy to tu bylo Puntíkaté a vy Pruhovaní nám do toho nebudete kecat. A ti Pruhování se rozhodli, že to Puntikovaným vysvětlí silou, protože maji sympatie Hvězdičkových a ti je v tom určitě nenechají (trochu omyl, ale budiž). Puntikovaní kontrovali, že je v tom určitě Velkopuntikovaní nenechají a začali se bránit. Velkopuntikovaní si zhodnotili situaci a část Puntikovaných rádi přijali mezi sebe i s kusem proužku, protože u Pruhovaných neměli jistotu, že jim dovolí na tom proužku vegetit, jak se kdysi dohodli a jak nutně potřebují. A navíc ten proužek byl stejně původně Velkopuntíkovaný (teda, když ho Velkopuntíkovaní vzali Měsíčním, ale to už je dávno). Pruhovaní na to zareagovali ještě větší nenávistí vůči Puntikovaným a zesílili palbu. Někteří Puntikovaní si původně mysleli, že by stačilo se s Pruhovanými nějak dohodnout, jiní Puntíkovaní, kteří přišli od Velkopuntíkovaných naopak tvrdili, že to už prostě není možné a stávající palba Pruhovaných jim pomohla přesvědčit i dost Puntíkovaných, kteří by jinak raději chtěli být v Pruhovaném teritoriu, které by tolerovalo Puntíkované a nenutilo je přebarvovat se na Pruhované. Velkopuntíkovaní z toho mají trochu problém, protože Hvězdičkovaní vycítili šanci je oslabit a Pruhovaní pro ně jsou dobrá záminka. Zároveň Velkopuntíkovaní vědí, že nemohou vzít Puntíkované zcela pod svoji ochranu a udělat z nich Velkopuntíkované, protože by je to hospodářsky (a konečně i politicky zničilo). Na druhou stranu je pro ně nepředstavitelné říct: Fuj, fuj vy zlí Puntíkovaní, to se nedělá, protože Pruhovaní nerozlišují mezi velkým a malým Puntíkem a, popichováni Hvězdičkovými, prostě ječí :"Fuj, každý Puntík je špatný. " Podporou Puntíkovaných ti Velkopuntíkovaní mají pocit, že chrání i sebe. A tak máme konflikt mezi Pruhovanými a Puntíkovanými a nad jejich hlavami probíhá (zatím verbální) přestřelka mezi Hvězdičkovými a Velkopuntíkovanými a docela hrozí, že všichni skončí v jedné velké díře, kde už nebude nic. A tak doufejme, že si to všichni včas uvědomí, začnou se podle toho chovat, přestanou střílet fakticky, utlumí verbální střelbu a nakonec dojdou k závěru, že Pruhy a Puntíky zarámované Hvězdami a Velkopuntíky mohou být docela slušným místem k životu.

A malý dodatek, kdybychom se podívali na slipy těch, kdo tou nebohou zemí hýbou, tak zjistíme, že vpředu mají puntík, vzadu proužek a na rozdmýchávání vášní mezi Pruhovanými a Puntíkovanými peníze.

Autor: Pavel Sántay | čtvrtek 4.9.2014 22:53 | karma článku: 17.56 | přečteno: 878x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 509 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 523 | Diskuse
Počet článků 20 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1025
Jsem člověk, kterému není jedno kde a jak žije.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...